lørdag 2. mai 2015

Spinning, strikking, karding



Hei alle sammen. I dag blir det et innslag med mange bilder. Jeg har vært ganske så produtiv i uken som gikk fordi jeg hadde en god del fri fra jobben min. Det er herlig å kunne bruke den frie tiden på spinning, farging av garn og strikking akkurat som man ønsker. Jeg nyter det og koser meg skikkelig.
Helt øverst på bilde har jeg et spinneprosjekt av håndfarget fiber gående. Nå er det en stund siden jeg farget dette og glemte den gangen å skrive navn på sorten av fiber. Men jeg er ganske sikkert på at det er merino det er snakk om.

Ellers så har jeg laget en "prototype" av en håndtein som jeg vil bruke til et sommerprosjekt som jeg vil komme tilbake med på et senere tidspunkt i bloggen min. Håndteinen fungerer for så vidt helt greit og jeg spann noe tråd av fiberen til våres egne sauer.

For en stund siden fikk jeg besøk av min studievenninne Trine og hun hadde med seg den søte kassen på det tredje bildet. Endelig fant jeg ut hva jeg kunne bruke den til etter jeg hadde kardet ull fra sauen, den gangen lammet Engeline som jeg berettet om for flere år siden. Ullet hennes har bare blitt lysere med hvert år som gikk.

 


Til slutt bilder av en "Skappelgenser" som jeg startet å strikke i fjor. Genseren er for så vidt helt greit nå etter den er ferdigstilt. Men det var et herk å sy denne sammen. Jeg har aldri opplevd maken. Egentlig var genseren ferdig i fjor men det gikk galt med syingen omkring skulder og armer. Det ble klumpete, rett og slett stygd. Jeg kastet saken i kroken etter hvert fordi jeg ikke klarte å åpne sømmene pga. den fluffete kvaliteten på garnet. Det var et mareritt. Jeg tok den ikke frem igjen før en uke siden. Klippet sømmene opp, rakk opp et stykke og strikket på nytt. Så startet jeg sammensyingen på nytt og denne gangen ble jeg for så vidt fornøyd med resultatet. 



Håndfarget ullfiber/ hand dyed fiber



Prototype håndtein/ selvmade handspindle


Engelines kardet ull/ Engeline`s handcardet wool





Skappel genser/ Skappel sweater




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar